U organizaciji Općine Marina, Marinskog komunalaca d.o.o. i  Dječjeg vrtića Marina, 30.svibnja.2019. godine održane su dvije EKO radionice na temu “Odvajnje i zbrinjavanje otpada” na kojima je sudjelovalo je preko stotinu djece.

Radionice su se održale na dvije lokacije. Prva je odrađena ona u područnom odjelu „Bubamara“ u Gustirni, a druga u dvorani „Andrija Matijaš-Pauk“ u Marini za djecu iz područnih odjela „Bosiljak“ iz Marine, „Leptirić“ iz Vinišća i „Pčelica“ iz Blizne Donje. Kako odvajati i reciklirati otpad, zašto je to važno i što mi možemo učiniti za ljepši  i čišći okoliš, samo su neka od pitanja na koje su mališani tražili i dobili odgovor na spomenutim radionicama.

Stručni specijalist zaštite okoliša, Mate Herceg, iz udruge UZEG, približio je djeci ovu važnu temu na zabavan i interaktivan način. Djeca su s puno pažnje i entuzijazma sudjelovala u prezentaciji,  interaktivnim  igrama, crtanju i odvajanju, zbrinjavanju i korištenju otpada na njima zanimljiv i prihvatljiv način.

Cilj projekta je razvijati ekološku svijest i odgovorno ponašanje prema prirodi već od najranije dobi. Što ćemo ostaviti generacijama koje dolaze?

Djeca će u svojim skupinama nastaviti s projektom koji će voditi odgojitelji na njima svojstven stručan i domišljat način.

U sklopu EKO radionice na temu odvajanja i zbrinjavanja otpada, u rujnu ove godine, edukacija će se održati i za djecu školske dobi.

Projekt je medijski popratio Gradski radio Trogir.

                          

 

Izvor: www.dalmacijanews.hr (http://www.dalmacijanews.hr/clanak/uqg4-odvajnje-i-zbrinjavanje-otpada-na-radionicama-je-sudjelovalo-stotine-djece#/clanak/uqg4-odvajnje-i-zbrinjavanje-otpada-na-radionicama-je-sudjelovalo-stotine-djece)